2-0 til ulven mod Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyens hævntogt mod Europas ulve, som hun indledte da en ulv GW950M angreb og dræbte hendes 30 år gamle pony, som ikke var beskyttet mod ulveangreb, har trange kår.

Hendes/kommissionens forslag om at fremsætte forslag om ændring af ulvens beskyttelsesstatus fra ”strengt beskyttet” til ”beskyttet” i Bernkonventionen, har store problemer med at samle kvalificeret flertal og ser ud til at trække ud i længere tid.

MEN hendes problemer slutter ikke med det.

D.11. juli 2024 afgjorde CJEU (EU-domstolen) at jagt på ulve IKKE er lovligt.

CJEU gentog at store rovdyr kan forvaltes, men ikke jages, heller ikke i en specifik region, hvis den ikke er i gunstig bevaringsstatus på nationalt plan. Formålet med disse foranstaltninger må være at vedligeholde og genoprette de aktuelle arters gunstige bevaringsstatus, udtalte dommerne. Derfor er disse foranstaltninger inklusive jagtregler, tiltænkt til at pålægge restriktioner på jagten, og ikke udvide den, tilføjede de og advarede ”hvis det viser sig nødvendigt, kan jagt derfor endda blive forbudt.

Læs mere her:

https://www.politico.eu/article/wolf-hunting-protected-species-conservation-european-commission-president-ursula-von-der-leyen/?fbclid=IwY2xjawEV7gxleHRuA2FlbQIxMQABHd254aLzG_IrHFn7LqJEedLVKl2NPTTIiECveEJUGLVf62fpUq7hF5soyA_aem__fG3aQHWtmL8tySXcSP2_Q